Csatornatisztítás és duguláselhárítás

Csatornatisztítás

Csatornatisztítási szolgáltatásunkat elsősorban közületek és intézmények részére nyújtjuk, de lakossági megrendelőink részére is készséggel állunk rendelkezésre. Tevékenységünk végzéséhez több magasnyomású csatornatisztítóval kombinált önfelszívó tehergépjárművel rendelkezünk. Amennyiben a munkakörülmények megkövetelik társaságunk, a kitermelt csatornaiszapot elszállítja és megfelelő engedélyes lerakóhelyen elhelyezi.

Csatornatisztítási tevékenységünk magába foglalja az üzem alatt lévő esővizes, fekáliás valamint az egyéb ipari jellegű csatornahálózatok teljes tisztítását. Ezen kívül foglalkozunk még szennyvízátemelő műtárgyak tisztításával, és újonnan épített csatornahálózatok átadásra (kamerázásra) történő tisztításával. Amennyiben megrendelőink igényt tartanak rá, a tisztítás eredményét kamerás csatornavizsgálattal is igazoljuk. Erősen szennyezett vagy régen tisztított csatornahálózat esetén - amennyiben igény van rá - a tisztított csatornahálózat fertőtlenítését is elvégezzük.
 

Duguláselhárítás

Duguláselhárítási szolgáltatásunkat lakossági és közületi megrendelőinknek egyaránt végezzük. Ezen tevékenységünket a csatornatisztításban is használt eszközeinkkel, gépjárműveinkkel végezzük. Technológiánk lényege a nagynyomású vízzel való tisztítás. Ez úgy működik, hogy az eldugult csatornaszakaszba a folyásiránynak megfelelő irányból a dugulás felé tisztítónyílásból, vagy tisztítóaknából egy dupla acélköpenyes tömlőt vezetünk be. A tömlő végére egy tisztítófej van felcsavarozva, melynek elején és hátsó részén furatok, fúvókák vannak elhelyezve. Ezeken keresztül áramlik ki a nagynyomású víz. A hátsó fúvókák dőlésszögéből követezően a kiáramló víz a csatorna falán "megtámaszkodik" és ezzel mint egy rakétahajtómű húzza be magát a tömlővel együtt a csatornába, és jut el a dugulásig. A dugulást a fej elején elhelyezett első fúvókán kiáramló víz mossa szét. A tömlőt túlengedve a duguláson egy hidraulikus mechanika húzza vissza a csatornából víznyomás alatt. A WOMA előnye a "spirálos" colmannos tisztítással szemben, hogy a nagynyomású víz a csatorna oldalfaláról is lemossa és kihozza a szennyeződéseket, ezzel megakadályozva az esetleges következő dugulásokat. Tehát nem csak a dugulást szünteti meg, hanem a csatornát is kitisztítja mindeközben.

Minden jog fenntartva © Dimer Kft.
honlapkészítés: DDSWEB